Nieuwe Watervisie

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta ging de bossen in voor een werkconferentie om een nieuwe watervisie te ontwikkelen. De Gemeentereiniging wist bij het TNO een innovatieve paraplu te bemachtigen, een regenscherm met een stand voor dagen met te veel regen, met een spaarstand voor tijden van droogte, en met een uitdruipstand. Een heuse klimaatknirps.

(5 november 2019)
30 Jaar Kinderopvang Baloe in Wormer

De burgemeester moest weer es aantreden om een lintje te knippen en een jubileum van protocollair gewicht te voorzien. De gelegenheid was dit keer het 30-jarig bestaan van kinderopvang Baloe in Wormer. De vrouw van de burgemeester (hier aan haar broodnodige make-up tafel) gaat ook altijd mee, voor de stem des volks.

(3 november 2019)
Week van de Toegankelijkheid

Terwijl de boeren en Extinction Rebellion over elkaar struikelden in klimaat- en stikstofdemonstraties, was het ook nog de week van de toegankelijkheid met allerlei acties. Ter voorbereiding daarvan hadden wij een gesprek over een toegankelijkheidsactie op 10 oktober in Roermond. Plaats van het gesprek: het ‘kantoor’ van Jan Proost eh Jan Troost 🙂

(13 oktober 2019)
Vakbeurs Duurzaamheid in de Openbare Ruimte

En daar waren we weer: in de Jaarbeurs dit keer, twee dagen nog wel. Op de Vakbeurs Openbare Ruimte, ingehuurd door Stadswerk en door GPKL, om de bezoekers van hun stands van vrolijke noten te voorzien. Stadswerk is een vereniging die gemeenten ondersteunt bij de inrichting van een duurzame leefruimte, en GPKL doet allerlei werk onder de grond. Van Stadswerk kregen we de volgende reactie na afloop: “Dank voor jullie bijdrage. We hebben er van genoten. Was een heel mooi luid-luchtige toets in het programma!”
“Luidluchtig”, die houden we erin!
Hieronder een foto met de enige gemeenten die vóór de beurs nog geen lid waren van de vereniging. We hebben verschillende van die lijst op de beurs weten te strikken om ook lid te worden 👍

(4 oktober 2019)
Communicatie tussen Ouders en School

Kent u de afkortingen MHV, RSG, KWT, P en Q, OR, PTA, SO, TZT en DWDD? Nee? Dan was de bijeenkomst van de ouderraad van Scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen iets voor u geweest. Een avond om de communicatie tussen school en ouders te verbeteren. Meer duidelijkheid, en minder termen en afkortingen.
Wij waren natuurlijk de vrolijke noot, we begeleidden de avond en evalueerden de aanbevelingen van de ouders.

(29 mei 2019)