Week van de Toegankelijkheid

Terwijl de boeren en Extinction Rebellion over elkaar struikelden in klimaat- en stikstofdemonstraties, was het ook nog de week van de toegankelijkheid met allerlei acties. Ter voorbereiding daarvan hadden wij een gesprek over een toegankelijkheidsactie op 10 oktober in Roermond. Plaats van het gesprek: het ‘kantoor’ van Jan Proost eh Jan Troost 🙂

(13 oktober 2019)
Vakbeurs Duurzaamheid in de Openbare Ruimte

En daar waren we weer: in de Jaarbeurs dit keer, twee dagen nog wel. Op de Vakbeurs Openbare Ruimte, ingehuurd door Stadswerk en door GPKL, om de bezoekers van hun stands van vrolijke noten te voorzien. Stadswerk is een vereniging die gemeenten ondersteunt bij de inrichting van een duurzame leefruimte, en GPKL doet allerlei werk onder de grond. Van Stadswerk kregen we de volgende reactie na afloop: “Dank voor jullie bijdrage. We hebben er van genoten. Was een heel mooi luid-luchtige toets in het programma!”
“Luidluchtig”, die houden we erin!
Hieronder een foto met de enige gemeenten die vóór de beurs nog geen lid waren van de vereniging. We hebben verschillende van die lijst op de beurs weten te strikken om ook lid te worden 👍

(4 oktober 2019)
Communicatie tussen Ouders en School

Kent u de afkortingen MHV, RSG, KWT, P en Q, OR, PTA, SO, TZT en DWDD? Nee? Dan was de bijeenkomst van de ouderraad van Scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen iets voor u geweest. Een avond om de communicatie tussen school en ouders te verbeteren. Meer duidelijkheid, en minder termen en afkortingen.
Wij waren natuurlijk de vrolijke noot, we begeleidden de avond en evalueerden de aanbevelingen van de ouders.

(29 mei 2019)
Het BVF platform viert feest!

BVF platform, wat is dat nou weer, vroegen wij ons ook af, toen ze ons belden voor een optreden. Nu weten we het: BVF staat voor “biologischeveiligheidsfunctionaris”. Zo iemand controleert de naleving van de biologische veiligheidsregels voor mens, dier en milieu. De laatste jaren gaat het vooral over regulering van genetische modificatie. Die club, het BVF-platform, bestaat nu 20 jaar, en ze hielden een jubileumsymposium in Zeist. En laat dat nu net op de dag zijn geweest waarop “Meat the Victims” hun onaangekondigde bezoekje brachten aan een varkensboer in Boxtel.
Al met al hoog tijd voor de Boeren van de Gemeentereiniging om op 14 mei even een actie-bezoekje te brengen aan de feestvierende biologischeveiligheidsfunctionarissen. Ons bezoek in Zeist werd meer gewaardeerd, dan dat andere bezoek in Boxtel…

(15 mei 2019)
Rally van de Rotary

De rally van Rotaryclub Apeldoorn Noord op vier verschillende locaties van cabaret en muziek voorzien.

(12 mei 2019)